Toiviainen ei käännä toista poskea, lähes 100t€ korvausvaatimukset

Pitkän hiljaisuuden jälkeen ”saatanan papittaresta” kuuluu taas. Nyt kyytiä saa oikeudessa 110 etsitystä 36 tavoitettua. Yhteiskorvauksena Toiviainen vaatii asianosaisilta 95 000 euroa.

Itsenäinen Suomi ry tavoitti yhden asianosaisista kommentoimaan tapauksen kulkua. Juha Mörönen avaa omalta osaltaan tapausta sen mitä salaiseksi määrätystä käsittelystä voi avata.

Mörösen osuus on noin 3000 eur kipurahaa ja 900 eur oikeuskuluja. Mistä vaatimus sitten koostuu?

2017 keväällä ko pappi riehui ympäri helsinkiä, estäen poliisia toimimasta oikeudenpäätösten mukaan. Tuolloin FB:ssä käytiin kiivaita keskusteluja ko papin touhuista. Huhtikuussa 2017 kirjoitin yhden suljetun patriootti FB-sivun, yhden kommentin alakommentiksi, että ”kiimainen ählämilortto”. 2018 keväällä jouduin kuulusteluun ko tekstistä.


Suomen oikeuslaitos on ajautunut outoon tilanteeseen, kun niin sanottu Amerikan malli on ottanut sijaa viimeaikoina haasteissa ja päätöksissä. Edellinen selkeä merkki tästä oli MV-Lehden perustajan Ilja Janitskin saamat sakot kunnianloukkauksista. Janitskin joutui korvaamaan pelkästään yhdelle yksittäiselle toimittajalle Jessikka Arolle loukkauksen aiheuttaman kärsimyksen korvauksia 35 000 euroa korkoineen ja oikeudenkäyntikuluja noin 20 000 euroa korkoineen. Nyt käsittelyssä on toinen samantyylinen tapaus jonka summat lähentelevät 100 000 euroa.

Käsittelyssä on samaan aikaan myös toinen tapaus, joka vastaa Toiviaisen nostamaa syytettä Möröstä vastaan. Tutkivaan journalismiin erikoistuneen Long Play -julkaisun perustajajäsen ja JSN:n jäsen Johanna Vehkoo on saanut syytteen oululaisen kaupunginvaltuutettu Junes Lokan (asyl) kunnianloukkauksesta. Lokka on nostanut syytteen Vehkoon kutsuttua Lokkaa rasistiksi ja natsiksi.

Näiden kahden lähes identtisen tapauksen seuranta tulee olemaan mielenkiintoista, toteutuuko oikeus?

Palataan kuitenkin vielä Juha Möröseen henkilönä, kuka on Juha Mörönen.

Juha on neljän lapsen isä. Kaksi jo aikuista lasta ja kaksi nuorempaa tyttöä. Tytöt jäivät juhalle vuonna 2006, kun äiti päätti lähteä kesken Juhan työpäivän omille teilleen. Juha oli laivanrakennusyrityksen työnjohtaja, mutta joutui muuttuneen elämäntilanteen vuoksi jäämään kotiin ja työttömäksi.

Ensimmäiset 7v äiti häiriköi meitä jatkuvien lastensuojeluilmoitusten kanssa ja kolme miestä soitti uhkausoittoja. 8v sitten äiti muuten katosi kokonaan lasten elämästä. Elikkä tytöt eivät ole nähneet äitiään vilaukseltakaan 8 vuoteen. Kun jäin kotiin, niin nuorempi oli 8kk ja vanhempi 4v 8kk ikäiset. Nyt ollaan kolmestaan menty yli 12 vuotta.

Seitsemän vuotta Juha on käynyt leipäjonoissa, jotta lapset ovat pystyneet harrastamaan esimerkiksi partiota, cheerleadingia ja yleisurheilua jopa sm-tasolle asti. Juha on myös itse vetänyt partiotoimintaa ja ollut vanhempainyhdistyksessä mukana.

Murtunut isä ei oikein käsitä kuinka kahdesta sanasta voi mahdollisesti joutua maksamaan lähes 4000 euron korvaukset. Summan suuruus tulee ajamaan perheen suoraan konkurssiin. Mitään maksumahdollisuuksia Juhalla ei ole tämän suuruisiin summiin.

Mörönen lopettaa kommentointinsa näin:

Nyt on Toivianen lukenut raamattunsa harppomalla.

Lähteet: Uusimaa, Iltalehti, Juha Mörönen

9 Responses to :
Toiviainen ei käännä toista poskea, lähes 100t€ korvausvaatimukset

 1. Tarkennus: Vehkoo kutsui Lokkaa natsipelleksi.

 2. Luusalmi sanoo:

  Nää uskonnot on pahoja, mä oon tiennyt tän.. Pedofiilejä ja omien etujen tavoittelua täynnä koko paska.. Näähän on pahimpia kusipäitä kun kirtävät kuolevaisia potilaita läpi ja vaativat heiltä testamenttiin allekirjoitusta jotta pääsisivät taivaaseen..

 3. Bagelström sanoo:

  Tuon puoleisessa ei kelpaa tämän paikan kynä tahi paperi. Oma sopimukseni on 100vuotta, poltan röökiä ja ryyppään mutta miksikään jumalattomien suojeliaksi en rupea…

 4. Rauno järvenpää. sanoo:

  Hienosti sano.Kaljat tarjoon ja toisekki.

 5. Pari Sarmi sanoo:

  Kun suomessa joutuu oikean rikoksen uhriksi, käsketään purra hammasta ja mennä eteenpäin.
  Mutta kun suomessa kritisoi kivapuhe-toimittajia, kivapuhe-pappeja tai muita kivapuhe-ihmisiä, on syytä varautua pahimpaan.

  Jessican tapauksessa korvauksia määrättiin osin sen vuoksi, kun julkaistiin oikeuden antama tuomio ja siis laillista materiaalia?
  Minkä verran Marjaana joutuu maksamaan sakkoja poliisin työn estämisestä?

  1. Huhhuj sanoo:

   Poliisi ei tutki edes tappouhkauksia ja vuosien vainoa mutta kun kohteena on maahanmuuttaja tai kivapuhe pappi käräjillä ollaan nopeasti.

 6. Sara68 sanoo:

  Marjaana voisi mennä itseensä ja miettiä, onko jopa ansainnut saamansa arvostelut. Ei haukku ketään tapa, mutta Juha Mörösen perhe voi jopa kuolla nälkään Toiviais-papin ahneuden takia 😠

 7. Reima Kultalahti sanoo:

  Suomi ei ole enää pitkiin aikoihin ollut oikeusvaltio, totuuden puhujat tuomitaan, ja lapsia saa raiskata lähestuomioitta, suomen oikeuslaitos on täysi vitsi, Oikeutta ei suomessa voi enää saada ja kansalaisturvallisuus on menetetty koska oikeuslaitos on rikollisten ja rahastajien puolella, Kansalaisturvallisuus takaisin ja suomi oikeusvaltioksi, ja mun äänestysnumero on sit 30 kansalaispuolue ja keskisuomen vaalipiiri,

 8. JJ sanoo:

  Mitäs menitte tunnustamaan… on aika vaikea todistaa kirjottaneen sen jota ei ole nähty kirjottavan. Pitäisitte turpanne kiinni, jos ette osaa puhua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *