Suomi tilasi halpatyövoimaa, omat pysyvät työttöminä

Suomen päätöksen tekijät, ketä he edes ovat? Kansanedustajat, teollisuus, ay liikkeet, lobbarit? Tähän kysymykseen tuskin monikaan tässä maassa edes osaa vastata.

Ylen uutista lukiessa (jutun lopussa linkki) tuli väkisin mieleen toitetetut työvoimapaikkaajat. Puhuttiin kyllä ikääntyvästä väestöstä ja sillä perusteltiin holtitonta maahanmuuttoa. Uutisesta kuitenkin selviää tälläkin hetkellä 1200 työttömän ammattitaitoisen levyseppähitsarin olevan kortistossa, koska eivät kelpaa telakoille. Telakat kouluttavat kuitenkin jatkuvasti uusia työntekijöitä, jotka eivät ole kotimaista syntyperää.

Onko näin, että rajat pidettiin auki teollisuuden pyynnöstä? Onko Suomi pelannut itsensä ulos maailman teollisuuskilpailusta ja keinolla millä hyvänsä tarvitsee halpatyövoimaa. Jos näin, niin kuka istuu niin korkealla pallilla, että voi moista päättää, tai minkä saunan lauteilla nämä päätökset tehdään? Eduskunnassa asioita ei olla käsitelty ainakaan.

Yksi totuushan on, että ammattiliitot ovat itse romuttaneet järjettömillä palkkavaatimuksilla useammankin alan, minkä takia nyt työttömyys on luokkaa mitä se on tai minkä takia vienti sakkaa. Eihän Suomi ole aikoihin ollut missään kilpailukykyinen, jos hinnasta puhutaan. Laatu on ollut Suomen valtti.

Eihän aina tarvitse edes olla halvin. Tarvitsee vain olla hyvä, jollei paras.

Työttömyys ja kilpailukyky olisi ratkaistavissa suhteellisen helposti.

Palkkamaltti, yleisen hintatason laskeminen verotusta keventämällä kautta linjan. Pienemmällä palkallakin tulee toimeen, jos ei yleinen hintataso pakollisissa kulutustuotteissa ja elämisessä hivele pilviä, esimerkiksi asuminen, autoilu, ruoka, sähkö.

Yritystuet eivät ole ratkaisu missään tapauksessa. Tekohengitystä teollisuudelle ja erittäin haitallista kilpailulle ja sitä kautta uusille innovaatioille. Vielä haitallisempaa on oman osaavan väestön hyllyttäminen sosiaalitukien luukuille ja näiden korvaaminen ulkomaalaisella halpatyövoimalla, joita joudutaan joka tapauksella auttamaan sosiaalituilla. Tällä tavalla Suomeen saadaan tuplamäärä sosiaalituilla eläviä, eikä tämä maa kestä tätä enään. Maksajat loppuvat tästä maasta.

Nyt jos koskaan hallituksen pitäisi vain myöntää, että vituiksi meni ja tarttua härkää sarvista. Nyt pitää aloittaa korjausliikkeet, koska uusi taantuma kolkuttelee ovia, kohta on liian myöhäistä. Korjausliikkeet jäävät vääjäämättä seuraavalle hallitukselle, joten toivon koko sydämmestäni, että täysremontti aloitetaan heti kauden alussa ja ratkaisut tulevat olemaan massiivisia.

Kirjoitukseen innoittanut Ylen uutinen työttömistä telakkatyöläisistä.

-Samppa Granlund

One Response to :
Suomi tilasi halpatyövoimaa, omat pysyvät työttöminä

  1. Firman edustaja istuu muiden firmojen edustajien kanssa samassa avoimessa tarjouskilpailussa. Kun hän kuulee toisen firman olevan saamassa himoitun sopimuksen, hän kerää paperinsa, nousee ja poistuu sanoen: ”Minä kun luulin, että siitä pitää tulla HYVÄ!”. Oven kahvaan tarttuesaan hän kuulee takaansa asiakkaan huudahduksen.”Hei, odotas vielä!” Arvaatkaas, kuka sai sopimuksen? (Tositarina).

    Suomi Oy ei voi korvata osaavaa työvoimaansa ulkopuolisella halpatyövoimalla mikä seuraavan laman aikana kuitenkin liittyy siihen työttömien armeijaan joka tapauksessa. Mainittu palkkamaltti on toimiva ratkaisu, mutta se tarvitsee kaverikseen arvonlisäveron alentamisen ostovoiman pitämiseksi edes lähestulkoon sillä tasolla mikä se on nyt. Voit antaa vähemmän, kun myös vaadit vähemmän. Alentuneet verotulot kompensoituvat vähentyneillä sosiaalitukimaksuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *