Kiusaaja romahti oikeussalissa

En ole aikoihin nauttinut niin paljon, kun Johanna Vehkoon oikeuskäsittelyä lukiessa.

Valheenpaljastaja, JSN jäsen, journalisti, todellisuudessa pahimmanluokan kiusaaja istui tänään oikeudessa itkien sitä kuinka on syytettynä kunnianloukkauksesta. Samaa itkua parkui joka ikinen valtamediaan kuuluva sivusto.

Miksi tämä tuottaa monille mielihyvää?

Vuosia taaksepäin Vehkoo julkaisi artikkelin valheenpaljastaja, lista valemedioista. Voin lyödä pääni pantiksi ettei Vehkoo ollut tutustunut yhdenkään artikkelissa mainitun sivun sisältöön. Vehkoo vain poimi uusia medioita netistä ja listasi ne yhteen. Tähän listaan päätyi myös Itsenäinen Suomi ry perustama Nykysuomi.com. Sivu oli uusi, eikä sivuille todellakaan päätynyt valheita tai väärää tietoa. Kirjoittajat tiesivät olevansa suurennuslasin alla, eikä virheisiin ollut varaa. Vehkoon artikkelin jälkeen meni useita vuosia lukiessa kommentteja Nykysuomen uutisten alta ”valemedia, voiko tähän luottaa” linkattiin Vehkoon artikkelia ja Nykysuomen uutisia poistettiin eri ryhmistä juuri Vehkoon artikkelin takia. Aivan sama vaikka uutisessa olisi lukenut ”maapallo on pyöreä”, niin se oli valeuutinen.

Tämä tottakai oli todella kova taloudellinen tappio, koska ainoat tulot olivat mainostulot. Tämän takia Yleltä pyydettiin oikaisua uutiseen, mutta vastaus oli ylimielinen.

Teidän olisi pitänyt vaatia oikaisua kahdessa viikossa.

Vuosia tosiaan ongelman kanssa painittiin, kunnes kansa heräsi. Ei ollutkaan valemedioita muuta kun Yle itse. Ylen strategia on selvä. Ei ole mitään väliä mitä kirjoittaa. Jos uutisen lukee 1 miljoona ihmistä ja joudutaan tekemään pieni korjaus, sen lukee 1000 ihmistä, joten 999000 ihmistä jää vielä uskomaan alkuperäiseen. Tätä te hyvät kansalaiset saatte verovaroillanne.

Tänään 20.3 Vehkoo romahti oikeudessa. Tuli ihan kyynel silmään. Mistä kyynel? Kyynel tuli siitä, kun Vehkoo tajusi viimein hävinneensä pelin. Kaikkien yläpuolella oleva suuri journalisti valeuutisineen istui syytetyn penkillä selittäen puolustukseksi lisää valheitä. Todisteita oli kerätty Varisverkostosta, joltain kummajaiselta Dimmulta, joka on estänyt Twitterissä ainakin kaikki erimieltä olevat jo ennakkoon ja sokerina pohjalla, leikkaa liimaa sketsihaastattelu Junes Lokasta, joka ei ole koskaan edes haastattelussa ollut, Vaan kyse oli pilasta.

Ylellä valheet purevat mutta oikeudessa eivät. Johanna Vehkoo kaivoi itselleen kuopan Kiinaan saakka tänään. Kukaan ei enää tule ottamaan Vehkoota tosissaan tämän jälkeen.

Se mielihyvä mitä tämä päivä on tuonut tullessaan, ei voi sanoin kuvailla. Oli päätös mikä tahansa, oikeus voitti vihdoin.

3 Responses to :
Kiusaaja romahti oikeussalissa

 1. Margit sanoo:

  Mitenkähän valtamedia kommentoi jatkossa? Miten totuus on piilotettu.

 2. Jussi sanoo:

  Voi voi, reisille tuli

 3. Timo sanoo:

  Jos ja kun tuomio tulee niin olis mielenkiintoista nähdä miten JSN ja YLE moraalinsaarjaana tähän
  reakoivat.
  Eiku lopputili.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *