«

elo 06

Rikkomusmenettelyt Puolaa, Tšekkiä ja Unkaria vastaan aloitetaan

Komissio käynnistää rikkomusmenettelyt Puolaa, Tšekkiä ja Unkaria vastaan, koska ne eivät ole suostuneet hoitamaan omaa osuuttaan pakolaisten sisäisten siirtojen järjestelmässä.

Komissio on tänään käynnistänyt rikkomusmenettelyt Puolaa, Tšekkiä ja Unkaria vastaan, koska maat eivät ole täyttäneet velvoitteita, jotka niille on annettu neuvoston päätöksissä pakolaisten EU:n sisäisistä siirroista vuonna 2015.

Komission toistuvista kehotuksista huolimatta kyseiset kolme maata eivät edelleenkään noudata oikeudellisia velvoitteitaan, vaan suhtautuvat välinpitämättömästi Kreikalle, Italialle ja muille jäsenvaltioille antamiinsa sitoumuksiin.

Neuvoston päätökset edellyttävät, että jäsenvaltiot antavat lupauksen sisäisesti siirrettävien henkilöiden vastaanottamisesta kolmen kuukauden välein.

Näin on tarkoitus varmistaa, että siirtomenettely on ripeä ja asianmukainen.

Unkari ei ole sisäisten siirtojen järjestelmän käynnistyttyä toteuttanut minkäänlaisia toimia.

Puola ei ole ottanut vastaan ketään eikä antanut vastaanottolupauksia joulukuun 2015 jälkeen.

Tšekki ei ole ottanut vastaan ketään elokuun 2016 jälkeen eikä ole antanut uusia vastaanottolupauksia yli vuoteen.

Komissio ilmoitti 16. toukokuuta antamassaan kahdennessatoista raportissa sisäisistä siirroista ja uudelleensijoittamisesta, että niiden jäsenvaltioiden, jotka järjestelmällisesti rikkovat oikeudellisia velvoitteitaan, olisi aloitettava sisäisten siirtojen vastaanottaminen välittömästi seuraavan kuukauden kuluessa.

Kuten kolmannessatoista raportissa sisäisistä siirroista ja uudelleensijoittamisesta eilen todettiin, koska Puola, Tšekki ja Unkari eivät ole vielä toteuttaneet mitään toimia täyttääkseen tämän vaatimuksen, komissio on tänään päättänyt aloittaa rikkomusmenettelyt ja lähettää näille kolmelle jäsenvaltiolle viralliset ilmoitukset.

Tämä on ensimmäinen vaihe prosessissa, joka saattaa johtaa oikeuskäsittelyyn EU-tuomioistuimessa.

2 kommenttia

  1. Juha Askola

    Nostan hattua näille kolmelle maalle joiden johto näkee valon ja tietää mihin helvettiin tämä hulluus johtaa ja heidän päätökseensä huolehtia omista, veroja maksavista kansalaisistaan ensin. Hienoa.

  2. Mikko Hellström

    Taitaa johtaa EU:n hajoamiseen, onneksi noissa maissa on päättäjillä vielä järkeä päässä. Ennaltaehkäistään terrorismia ja ylläpidetään kansalaisten turvallisuutta, toisin kuin esim. täällä vrt. Sipilä…

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: