«

»

maalis 14

Puoluejärjestelmän tarkastelussa Perussuomalaiset

Tänään Ilta-Sanomissa oli kirjoitus Perussuomalaisten tukisäätiöstä ja sen hallituksesta, Timo Soinista ja hänen lähipiiristään, jotka käyttävät säätiössä valtaa. Timo Soinihan on väistyvä puheenjohtaja mutta se ei merkitse sitä, että hän väistyisi perussuomalaisten tukisäätiön johdosta siksi, että Raimo Vistbacka selvensi, miten tukisäätiö itse täydentää hallituksen jäsenet ja se ei merkitse sitä, että puoluejohto pystyisi vaikuttamaan asiaan.

Mainittu tukisäätiö on perustettu sen johdosta, että se huolehtii perussuomalaisten varallisuudesta ns. pahan päivän varalle ja tukisäätiön rahallinen varallisuus muodostuu puoluetuesta, joka on miljoonia euroja johtuen perussuomalaisten vaalivoitosta, joka mahdollisti tämän. On selvää, että Timo Soini jää lähipiirinsä kanssa valvomaan tukisäätiön kautta puolueen toimintaa ja tälllä tavoin huolehtii siitä, että puolueen johto on lojaali tukisäätiölle tai puolueelle tukirahojen myöntämisen hana suljetaan.

Tämä osoittaa yleisesti sen, miten puoluetukijärjestelmä on puolueitten suurin tulonlähde, joka mahdollistaa puolueille erilaisten säätiöiden perustamisen ja sijoitustoiminnan. Tämä kaikki mahdollistaa myös erilaiset kikkailut ja taloudellisen vallankäytön, jossa liikutaan hyvinkin harmaalla alueella ja näin veronmaksajien rahat menevät puolueiden keinottelukoneistojen rasvaamiseen, jolla säätiöiden pankkitilit kasvavat ja luonnollisesti lähipiirit hyötyvät muodostuneesta taloudellisesta hyödystä erilaisten palkkioiden ym. muodossa.

Puoluetukijärjestelmä olisi arvioitava uudelleen ja olenkin miettinyt, että puoluetuki pitäisi kokonaisuudessaan poistaa puolueilta. Puolueet, jotka eivät tule toimeen ilman sitä, niin niitä ei todennäköisesti tarvitakaan. Tämä osoittaa, miten nykyinen parlamentarismi on vakavasti sairas ja tämä sairas järjestelmä mahdollistaa väärinkäytökset ja ennen kaikkea näinä vaikeina aikoina, jolloin valtaa pitävät leikkaavat lapsiperheiltä, työttömiltä, opiskelijoilta ja pieneläkeläisiltä, niin on aivan törkeätä miten puoluejärjestelmien kassoihin virtaa miljoonien eurojen puoluetuet, kun puolueiden pitäisi itse järjestää jäseniensä kautta taloudellisen kannatuksen jäsenmaksujen muodossa ym.

Tietenkin sanotaan, että puoluetuen poistaminen mahdollistaisi vilpillisen vaalirahoituksen mutta on huolehdittava siitä, että laki on säädetty siten, että jotka siihen syyllistyvät tullaan rankaisemaan laissa säädetyllä tavalla ja jos puolue syyllistyy tuollaisiin laittomuuksiin, se pitäisi olla selvä signaali, että kyseinen puolue on kelvoton hoitamaan yhteiskunnallisia asioita ja tämä kaikki edellä oleva on saanut aikaan sen, että ihmisten luottamus puolueisiin on mennyt eikä se ole ihmekään, kun ottaa huomioon heidän härskit kähminnät yhteiskunnan varoista siitä huolimatta, että maassamme on taloudellinen vaikea tilanne, jossa on vaadittu kansalta uhrauksia mutta puoluevallan ylläpitäjät eivät ole valmiit luopumaan etuisuuksistaan kansan hyväksi.

Tämä mädännäisyyden perkaaminen vaatii täydellistä uudistamista koko meidän kansanedustuslaitoksessamme, jotta kaikki tämänkaltaiset väärinkäytökset ja pelin politiikka voidaan pyyhkäistä pois ja palauttaa kansalle valta ja usko tulevaisuuteen luotettavasta eduskuntalaitoksesta. Tämä harvainvaltajärjestelmä on osoittanut todellisen mädännäisyytensä, joten meidän on ymmärrettävä, että näin ei voi jatkua.

Jos missä tarvitaan uudistusta, niin tällä sektorilla. Väitetään, että soteuudistus on suurin uudistus sosiaalisella alalla, josta on kuitenkin tulossa suuri kupla asiantuntijoiden mukaan ja tähän mielipiteeseen minäkin yhdyn. Minusta olisi suurin uudistus uudistaa koko meidän poliittinen järjestelmä ja puoluetukijärjestelmän lopettaminen.

SIksi me tarvitsemme, kuten olen tuonut esille aikaisemminkin, uuden voiman, joka uudistaa koko tämän järjestelmän ja palauttaa terveen parlamentarismin, joka toimii kansalaisten hyväksi ja olisi koko kansaa kokoava, jonka tehtävänä olisi turvata myös omien kansalaistensa hyvinvointi ja lopettaa puoluevalta ja sen diktatuuri.

Risto Abdullah Tammi

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: